Új lehetőségek. Csatlakozz Te is!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Az én történetem
 
Pénz a nettel
 
Banner- linkcsere
 
További oldalaim
CO.CC:Free Domain
 
Olvasmányok
 
Google hirdetés
 
Ingyenes reklám
 
Etarget
 
Zenesarok
 
Hirdetési lehetőség
 
Ne hagyd ki
Virág helyett egyediajándék poló, puzzle, bögre, naptár, stb...
 
Időjárás
 
FreeCT
 
Budapest
The WeatherPixie
 
Statisztika
Indulás: 2006-09-10
 
Histats
 
Page Rank
Pagerank
PageRank Kereső optimalizálás
PageRank
 
Rengeteg képpel
 
Margat vára

Egyszer már járt egy nagy magyar csapat Margat várában, épp 800 évvel ezelőtt, II. András magyar király és serege, aki 1217-ben indult a Szentföldre harcolni. Nem sok európai uralkodó volt arra képes, hogy szárazföldön, veszteség nélkül vigye haza katonáit. Előtte azonban látogatást tett a johannitáknál Margatban, ahol adományt tett a vár fenntartására. Évente 100 márkányi ezüstöt rendelt fizetni a szalacsi sóbányák jövedelméből, örök időkre.

Magyar felfedezések Margat várában

 

 


Esztergomi régész a legnagyobb keresztes várról

Hétfőn tartott sajtótájékoztatót az esztergomi Major Balázs által vezetett Szíriai-Magyar Régészeti Misszió Budapesten, ahol a szakemberek a világ legnagyobb keresztes várának eddigi feltárási eredményeit ismertették. Az arabista-régész bemutatta egyebek közt azt az egyedülálló középkori freskó-ciklust, melyet társaival együtt fedeztek fel és restauráltak.
A sajtótájékoztatón hétfőn délelőtt tizenegykor tartották meg a kutatók Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Dísztermében. Az eseményt Fodor György nyitotta meg, a PPKE rektora beszédében kifejtette a misszió különösen fontos az egyetem számára, mivel hozzátartozik az intézmény küldetéséhez, illetve multidiszciplináris kutatási programjához, majd hozzátette a missziónak köszönhetően a konkrét eredményeken túl, olyan emberi kapcsolatok is születnek a nemzetek közt, amelyre nagy szükség van. A rektor köszöntőjét követően Mohamed Amír Szmadi szólalt fel, a Szíriai Arab Köztársaság budapesti nagykövete megköszönte a Major Balázs által vezetett misszió munkáját, majd hozzáfűzte, Szíria kormánya mindent megtesz, hogy a magyar kutatók hatékonyan tudják ellátni feladataikat. Maróth Miklós akadémikus vette ezt követően át a szót, a PPKE arab, görög és latin tanszékeinek vezetője hangsúlyozta egy ilyen kutatással jelen lenni Szíriában, olyan mintha az olimpián vennénk részt. Az MTA alelnöke kitért arra is, hogy a misszió több magyar intézmény példás együttműködése, amely a konkrét feltáráson kívül még a szír szakemberképzésben is szerepet vállalt.A köszöntők után az esztergomi régész-arabista, Major Balázs számolt be a feltárások és a restaurálások eddigi eredményeiről. A Szíriai-Magyar Régészeti Misszió vezetője a legfontosabb sikerek ismertetése előtt azonban kifejtette, hogy a világ legnagyobb keresztes várának kutatása komoly csapatmunka, és külön megtiszteltetés, mivel egy ilyen jelentős lelőhely feltárását általában több nemzet szakemberei végzik, ám Margat várát kizárólag magyar kutatókra bízták. Az esztergomi régész a vár adottságainak ismertetését követően számolt be a tavaly november másodika óta végzett munka eredményeiről. Major Balázs elsőként az erődítmény teljesen elpusztult nagytermének feltárását emelte ki, melyről már a digitális rekonstrukciós terv is elkészült. Ezután kitért a terasz kutatási eredményeire is, ahol könnyűszerkezetes nyári lakokat tártak fel, illetve előkerült egy kör alakú építmény, amely egykoron egy hatalmas daru – ennek segítségével emelték fel a hajítógépek szikladarabjait a várba – alapjaként szolgált.

 

A szakember a lakótorony, a központi vízelvezető és latrinarendszer, valamint a vár konyhájának feltárásával folytatta, végül pedig beszámolt az egyik legnagyobb felfedezésről a Szentföld legnagyobb keresztes freskójának feltárásáról és restaurálásáról is, amely ikonográfiai szempontból is unikum, mivel egy hatalmas pokoljelenetet ábrázol. A szakember szerint a freskó alkotója élénk fantáziával festette le a bűnösök szenvedését, mint például azt a tűzben pörkölődő püspököt, akit négy – köztük egy háromarcú – ördög kínoz. A falképet Selmeczi Anna és Galambos Éva, a feltárásában részt vevő restaurátorok is elemezték, majd ismét Major Balázs vette át a szót, aki hangsúlyozta, az utolsó ítéletet ábrázoló freskóval szemben egy nagy Menyország-jelenetet is találtak. A sajtótájékoztató zárásaként Kázmér Miklós, az Eötvös Loránd Tudományegyetem őslénytani tanszékének professzora számolt be a természettudományi kutatásokról, melynek alapjai az erődítményben talált faszén- és vasmaradványok, valamint földrengésnyomok, melyek szintén sokat elárulnak Margat és a Közel-Kelet történetéről.

Margat várának régészeti koncesszióját Major Balázs 2006-ban kapta meg, korábbi munkáinak elismeréseként. A régész, történész, arabista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Arab Tanszékének oktatója már hosszú évek óta kutatja a szíriai tengerparti régió késő antikvitásból és a keresztes államok idejéből származó írott és tárgyi emlékeit. A misszió vezetője, ahogy a 15-25 főből álló csapat is, ingyen, lelkesedésből dolgozik a Szíriai-Magyar Régészeti Misszió kutatásában.

hidlap.hu
2008-12-03Előzmények:

http://danielfromhungary.blogspot.com/2008/09/birodalmat-ptnk.html

Pokolbéli freskót találtak a magyar régészek a szíriai várban:

http://szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2008_11_24_pokolbeli-freskot-talaltak-a-magyar-regeszek-a-sziriai-varban

 
Regisztrálj
 
Hirdetés
 
Műköröm
Regisztrálj
 
Kereső

Egyedi keresés
 
Design
 
Page rank
Ingyenes PageRank kijelző
Google Pagerank Checker
Linkunderground SEO tools - Google PageRank
Az oldal PR értéke
Google PageRank domeny tkerklub.gportal.hu
keresőoptimalizálás
[figyel.hu] - Google Pagerank
Google PageRank
Pagerank - Pagerank
PageRank
 
Bannercsere
BannerPartner.Hu Bannercsere Rendszer - Reklámozza INGYEN és HATÉKONYAN weblapját
iq teszt
 
Szavazz rám
EasyTop
JoniPeti Topsite
Leo toplista
Toplista TaTus.hu www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::
Hasznos Linkek Toplista
Ingyen reklám
Bannercsere extra.hu
Webtop
TopLista
Topextra Bannercsere
MediaCenter.hu
A Legjobbak
Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció
COOLTOP
WeblapKatalógus.hu-Banner TopLista!
toplista
http://www.hezekiah.hu/top/
http://bannertar.extra.hu//
Chatlakozz Toplista
Minden-s.hu ToplistaDVD Top Toplista
 
Stat
CamelPark SEO tools - Google PageRank
 
Linkcsere
Magyar Honlapok-Top100
Hoparduc Toplista


NetLight - Ingyen látogatók
-Honlap készítés
-Domain regisztráció

Kereső regisztráció
HRI-Vitalion termékek
Meteora Linkadatbázis!
X-Link
Weblink Linkgyűjtemény
”HunVista
Netfilter Linktár
Linktár Network
Magyar
Linkgyűjtemény
Ingyenes üzleti hirdetés a WeblapKatalógusban!
Netfilter Linktár
Expressz Link
Legjobb Linkek Egy Helyen
LINKTAR.HU
Legjobb Linkek Egy Helyen
LinkBank
 
Szavazz rám
 
Szavazz rám
Értékelje a weboldalunkat
A Link adatbázis
weboldalon.
 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human